Opettajat

 

SARI HANSKI

“Sari on lempeä mutta samaan aikaan kannustava ja napakka ohjaaja, joka huomioi jokaisen oppilaan yksilönä.” Hannele

“Sari on asiantunteva ja astangaharjoitukselle omistautunut opettaja. Ohjaus on yksilöllistä ja Sarin huumorintaju tuo harjoitukseen tarvittavaa keveyttä. Arjen kiireiden keskellä Sarin tunnit ovat kuin lyhytterapiaa, mikä auttaa jaksamaan.” Reetta

“Sari on ihana, herkkävaistoinen ja kannatteleva opettaja, ja salissa on lämmin ja hyvä tunnelma.” Inkeri

“Lujuus ja lempeys kuuluvat Sarin mysoreohjaustapaan. Hän muistuttaa, että harjoitus on  muutakin kuin asanan hiomista ja ohjaa oppilasta pois suorituskeskeisyydestä.” Jaana

 

 

Astangajoogamatkani alkoi vuonna 2000, kun ystäväni opetti minulle aurinkotervehdyksiä mökkiviikonlopun lomassa. Kävin alkeiskurssin, ja pian joogamatto alkoi kulkea mukanani ympäri maailmaa. Harjoitus palautti minut aina maan pinnalle ja kehooni silloisen lentoemännän työni lomassa.

Joogasta tuli minulle tärkeä työkalu oman itseni kohtaamisessa – ovi mielen ja sielun maailmaan. Siitä tuli vähitellen elämäntapa, osa minua.

Aamuisin matolle astuessani saan mahdollisuuden nähdä, missä tänään mennään – tilaisuuden oppia olemaan läsnä huolimatta kehon tilasta, mielen tarinasta tai tunteiden kirjosta. Mantrojen lausuminen, meditaatio ja joogafilosofian opiskelu ovat myös tärkeä osa harjoitustani.

Olin harjoitellut pitkään eri opettajien ohjauksessa ennen kuin lähdin vuonna 2009 ensimmäistä kertaa Mysoreen, Intiaan, opiskelemaan opettajani R. Sharath Joisin kanssa. Menetin sydämeni Intialle ja palasinkin seuraavana seitsemänä talvena Mysoreen oppimaan. Tammikuussa 2015 Sharath myönsi minulle KPJAYI:n opetusluvan astangajoogan ensimmäiseen asentosarjaan.

Vuonna 2011 elämääni tuli lisää tilaa joogalle ja aloin jakaa oppimaani myös muille. Tällä hetkellä ohjaan viikkotunteja Roihuvuoressa. Yksityis- ja yritystunteja pidän tilauksesta eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Joogan lisäksi olen työskennellyt kehon ja mielen kanssa ayurvedisen hieronnan ja energiahoitojen parissa. Olen koulutukseltani myös tradenomi ja filosofian maisteri. Kääntäjäopintojeni ohessa opiskelin muun muassa sosiaalityötä, sosiaalipsykologiaa ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta. Sivuaineopintoni laajensivat näkemystäni ihmisyydestä ja johdattivat minut muun muassa antoisiin vapaaehtoistöihin nuorten, vanhusten ja vankien pariin.

Vapaa-aikana minut löytää metsästä tai meren ääreltä. Talvisin Intiasta nauttimasta joogaan syventymisestä, temppeleiden taiasta, riisipeltojen rauhasta, skootterilla ajosta, väreistä, äänistä, mauista.

Lämpimästi tervetuloa tunneille!